مرمت مساجد تاريخي همچنان در  اولويت کاري مرمتگران آذربايجان شرقي است

به گزارش ميراث آريا(CHTN) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي در بازديدي که به مناسبت روز جهاني مسجد از مسا جد در دست مرمت استان به عمل آورد، روند فعاليت در اين مجموعه ها را مناسب و قابل قبول ارزيابي کرد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي ضمن تبريک فرارسيدن روز جهاني مسجد به تمام خادمان و فعالان زحمتکش اين حوزه ، گفت: استان آذربايجان شرقي به دليل موقعيت تاريخي و جغرافيايي ويژه اي که داشته داراي ابنيه و مساجد ارزشمند بسياري است که به شکل مداوم مورد مرمت قرار مي گيرند تا ميراث گرانبهاي تاريخي گذشتگان به نسلهاي آتي منتقل شود.

به گفته رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي استان، در سالهاي اخير تعداد زيادي از مساجد تاريخي که در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده بودند، توسط متخصصان و مرمتگران سازمان مرمت شده اند و پرونده و مشخصات بسياري از مساجد در نقاط مختلف استان نيز توسط تيم هاي کارشناس سازمان تهيه و اين مساجد نيز در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدند تا اقدامات حفاظتي و مرمتي روي آنها با دقت و اهتمام بيشتري انجام بگيرد.

محمدي افزود: در مدت سال گذشته بيش از سي . مسجد از مساجد استان با صرف هزينه هاي ميلياردي مرمت شده اند و عمليات مرمتي بسياري از مساجد در سطح استان همچنان ادامه دارد.

وي با اشاره به ظرايف موجود در مساجد استان گفت: ويژگي هاي منحصر به فرد مسجد کبود تبريز در سطح جهان مطرح است و اجراي معرق کاري بسيار ظريفي که به بافتن قالي با استفاده از کاشي شباهت دارد، هنوز هم بي رقيب مانده است. همچنين محراب مسجد جامع تبريز يا مسجد جامع مرند هر کدام داراي ويژگي هايي هستند که چشم هر بيننده اي را مي نوازد و از علايق معنوي و توانمندي هاي هنرمندان سازنده سخن مي گويند به همين دليل شايسته است تمام تلاش خود را براي حفظ و همچنين معرفي شايسته اين اماکن مقدس و مورد احترام انجام دهيم./106

انتهای پیام/

کد خبر 1389053150